Múzeumpark

 

Dancs Ildikó festőművész befejezte „Mikluho Maklaj partraszállása Pápua Új-Guinea szigetén” cimű falfestményét.  A kép így elérte a 35 méteres hosszúságot.
Befejeződött a ” Bagolyvár pagoda” építése.  A létesítmény immár fogadóképes. Róbert Laci bácsitól kaptunk egy hőn áhított hajótestet. Le is szállította a pagoda mellé.  Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni önzetlen segítségéért. A hajó felújítása a 2020-ban lehetséges, ahogyan anyagi erőnk engedi. Igazi múzeumi tárgy - a hajó valamikor a Kaszpi-tengeren teljesített szolgálatot, a helyi milícia ikra-tolvaj elfogó hajója volt. A múzeum  díszkertjének létesítése is befejeződött. Köszönet az Omya Kft.-nek aki hatalmas és csodálatos kalcit kristályt és két szép sziklát adományozott a múzeumnak !

2014. május 31.-én szép számú közönséggel felavattuk a múzeumot a Titanic vízrebocsátásának 103. évfordulóján. Nagy örömünkre sok tengerész jött el az ünnepségre. Beszédet mondott Havasi László Maklár község polgármestere, valamint Bauer József hosszújáratú tengerészkapitány.A múzeumot felavatta Vámos György hosszújáratú tengerészkapitány.