Tengerész Világnap - Seafarer's Day

 

 

2017. június 25.-én

Maklári Tengerész Múzeum területén 3. alkalommal rendeztük meg a

TENGERÉSZ VILÁGNAP-ját

valamint megnyitottuk a Magyar Duna Tengerhajózás története

Bővebben: Tengerész Világnap - Seafarer's Day

Legfrissebb híreink

    Meghívó

Magellán nap a Tengerész Múzeumban.

Magellán 1519-ben a Föld körülhajózására indult,                                   hogy bizonyítsa : - a Föld gömb alakú.

Az esemény 498. valamint a „A Tengerész „ szobor felavatásának 4. évfordulójára emlékezünk.

Belépés díjtalan.

Cím: 3397 Maklár Dobó István utca 19. Tel: +36-30-439-2045   

     

 

Megnyitó

Legutóbb egyik példaképem, Ferdinand Magellan évfordulójára vártunk, hogy emléket állítsunk a világ valamennyi tengerészének tiszteletére „ A Tengerész” szobor felavatásával és az eseményről kiadott bronz emlékéremmel. Sikerült ! Köszönet és tisztelet mindenkinek, aki ebben segítségemre volt !!

Bővebben: Megnyitó

Csapó Gáspár tengerész lányainak látogatása

Csapó Gáspár tengerész (UNGVÁR tengerjáró) lányainak látogatása a Tengerész Múzeum Kft.-ben. A gazdag gyűjtemény bővítő anyag átadását követően felidézésre került a tengerész édesapa emléke, akinek tragikus sorsú hajója aknára futott a II. világháborúban.

Bővebben: Csapó Gáspár tengerész lányainak látogatása

Múzeumpark

Július 15.-én Dancs Ildikó festőművész befejezte „Mikluho Maklaj partraszállása Pápua Új-Guinea szigetén” cimű falfestményét.  A kép így elérte a 35 méteres hosszúságot.
Befejeződött a ” Bagolyvár pagoda” építése. Szeptember 06.-án megrendeztük a hivatalos átadó ünnepséget. A létesítmény immár fogadóképes. Róbert Laci bácsitól kaptunk egy hőn áhított hajótestet. Le is szállította a pagoda mellé.  Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni önzetlen segítségéért. A hajó felújítása a gyűjteménymegnyitás után lehetséges, ahogyan anyagi erőnk engedi. Igazi múzeumi tárgy - a hajó valamikor a Kaszpi-tengeren teljesített szolgálatot, a helyi milícia ikra-tolvaj elfogó hajója volt. A múzeum  díszkertjének létesítése is befejeződött. Köszönet az Omya Kft.-nek aki hatalmas és csodálatos kalcit kristályt és két szép sziklát adományozott a múzeumnak !

2014. május 31.-én szép számú közönséggel felavattuk a múzeumot a Titanic vízrebocsátásának 103. évfordulóján. Nagy örömünkre sok tengerész jött el az ünnepségre. Beszédet mondott Havasi László Maklár község polgármestere, valamint Bauer József hosszújáratú tengerészkapitány.A múzeumot felavatta Vámos György hosszújáratú tengerészkapitány.